День відкритих дверей 2018

3 листопада 2018 року в стінах Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника» відбувся день відкритих дверей, де студенти ПМ змогли представити свою спеціальність. Даний виступ поєднав у собі змістовну розповідь про переваги вибору професії з наведенням аргументів, навіщо потрібно вибрати дану спеціальність, та гумористичну сценку «Наші батьки та новітні технології». Над виступом працювали студентка 4 курсу Гандера Ольга та студенти 2 курсу Сінітович Мирослав та Олійник Оксана.

Усіх сподобалось пояснення, про те, чому дівчата студенти вибирають професію програміста. Ольга пояснює свій вибір так: «З історії відомо, що першим програмістом була саме жінка. Те, що професія програміста вважається не зовсім жіночою, підтверджують дані Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна. Кількість представниць прекрасної половини людства, що шукають роботу в сфері IT, не перевищує 15%. При цьому жінки надають перевагу посадам у рекрутингу, менеджменті, клієнтській підтримці, тестуванні програмного забезпечення та інших навколо технічних сферах. І лише 3% жінок мають справу безпосередньо з програмуванням. Мобільна розробка взагалі залишається «царством» чоловіків: тут з 20 претендентів – лише одна дівчина. Однак з кожним наступним роком жінки все частіше звертають увагу на галузь. Так, кількість дівчат, що вступають на технічні спеціальності, включаючи IT, з кожним роком зростає. Цілком природно, що на цьому тлі постійно збільшується і число резюме від дівчат-фахівців у галузі IT. Тому для мене стало цікавим осягнути дану спеціальність і таким чином проявити свою унікальність та довести собі та іншим що Світ не стоїть на місці: слабка стать не поступається сильній ні в освіті, ні в професійних компетенціях. І, можливо, через кілька десятиліть ніхто і не згадає, що галузь IT була «не для дівчат». Зрештою, колись і автомобілі водили виключно чоловіки!»

Сподіваємось, що після представлення даної спеціальності, майбутні абітурєнти зрозуміли всі преспективи вибору професії та зроблять правильний вибір.