Голова циклової комісії спеціальності «Прикладна математика» – Оксана Борисівна Драган

Голова циклової комісії дисциплін професійної та практичної підготовки спеціальності «Прикладна математика», спеціаліст вищої категорії – Оксана Борисівна Драган.
Скільки разів у житті ми робимо вибір: між добром і злом, між правдою і неправдою, між світлом і темрявою…
Але все це – лише елементи системи (чи безсистемності?), яку ми називаємо життя. І звісно ж, задля бездоганного функціонування складових варто обрати єдино правильний варіант розв’язку, тобто переконано й аргументовано зробити вибір, що стане ключовим у життєвому просторі, – вибір професії…
Прикладна математика – це сучасна галузь знань, у якій переважає програмування. Діяльність фахового молодшого бакалавра пов’язана з проектуванням, створенням та обслуговуванням комп’ютерних систем та мереж, розробкою системних та прикладних програм у рамках функціонального, процедурного та об’єктно-орієнтованого підходу для настільних, портативних, вбудованих та хмарних систем.
Навчальні дисципліни забезпечують формування критичного, логічного і творчого мислення майбутніх фахівців, сприяє становленню та формуванню професійних компетентностей, необхідних для успішного працевлаштування. Особливостями програми є вивчення англійської мови (розмовної і технічного перекладу) протягом усіх років навчання та безперервність підготовки з математики і програмування.
Мабуть, виникає питання: «А де і як можна застосувати набуті знання і навички?»
На сьогодні більше 100 тисяч українських програмістів працюють у різних компаніях, при цьому, попит на IT-персонал продовжує зростати на світовому ринку. Незважаючи на пандемію та попри політичну нестабільність, у якій зараз опинився світ, українські послуги ІТ та програмного забезпечення для Research&Development з кожним роком набирають обертів. Зараз Україна має найбільшу кількість IT-фахівців в Європі, і це число продовжує зростати, крім того, це одна з найбільш високооплачуваних професій не тільки в Україні, а й за кордоном.
Зробивши вибір на користь спеціальності «Прикладна математика», Ви не лише отримаєте належні знання, здобувши кваліфікацію фахівця у сфері IT, а й знайдете багато альтернативних варіантів для вирішення складних життєвих завдань. І найголовніше – нові горизонти як найпотужніший старт для самореалізації і перспективного майбутнього.